Bucsi nyerte mindkét osztrák futamot

Átalakult a Swift Cup Europe élmezőnye, 2020 és 2021 bajnoka, Tim Gábor nem indul a bajnokságban, de nem volt ott a szezonnyitó versenyen Molnár Bendegúz, Lengyel Ádám, akik az endurance versenyzés felé fordultak, Báldi Gergő pedig a M1RA csapatban kapott más szerepkört.

Egy dolog azonban nem változott. Bucsi Attila átmentette tempóját az idei évre.

Az időmérésen a második lett a rendkívül fiatal, 14 éves M1RA-s pilóta, majd megnyerte az első versenyt, majd átvágott sérült autóval a mezőnyön, és a fordított rajtrácsos futamon is nyert. A kora miatt a nemzetközi értékelésben nem szerezhet pontot, de a junior és magyar értékelést is megnyerte, ezeket bajnokságokat vezeti Hartmann Balázs és Moric Csermely előtt.

Az 1.6-osok mezőnye is megváltozott, nem volt a rajtrácson a regnáló bajnok Gabor Forrai és tavalyi kihívója Márk Somogyi.

A régebbi autók győzelmi küzdelme Egon Burkus és György Gábor között zajlott, és megosztoztak a győzelmen. Az első versenyt Burkus Egon, a másodikat György Gábor nyerte. Holtversenyben várják a bajnokság folytatását.

A nemzetközi értékelést Philipp Dietrich vezeti, a legjobb magyar pilóta a bajnokság hetedik helyén álló Hartmann Balázs.

A sorozat június első hétvégéjén folytatódik a Red Bull Ringen.

Gratulálok az eredményekhez és további sikeres szezont kívánok!
Oláh Gyárfás
MNASZ elnök

Eredmények: http://www.swiftcupeurope.com/versenynaptar/

autosport

Read Previous

Rally3 pódium képek az Eger Rallyról

Read Next

Molnár Martin az élmezőny tempóját hozta, de nem volt szerencsés a gokart Eb-n