Felemás magyar szezonkezdet a WTCR-ben és ETCR-ben

Nem ilyen kezdetről álmodtunk, pedig nagyon biztatóak voltak az előjelek!

Az FIA WTCR Túraautó Világkupa idei első hétvégéjén főleg a második verseny, a fordított rajtrácsos futam volt számunkra fontosabb, hisz Tassi Attila és Michelisz Norbert rajtolhatott az első sorból.

Sajnos Norbi és Attila a rajtnál ütközött, így amire vártunk, hogy két magyar állhat a dobogóra, meghiúsult.

Michelisz Norbi azóta sportemberhez méltóan elnézést kért Tassi Attilától, magára vállalva az eset felelősségét, de ez egy szerencsétlen eset volt. Végül a felügyelő testület megállapította Norbi hibáját és hat rajthelyes büntetést kapott a következő hétvégére.

Az első hétvége után, nem kis meglepetésre, az utolsó pillanatban beugró Zengő Motorsportos Nagy Dániel áll a legjobban a magyarok közül. Szorgosan gyűjtötte a pontokat mindkét futamon, jelenleg a 13. a bajnokságban, Michelisz a 15., Tassi pedig a 17. helyen áll. Dani verseny tempója nagyon ígéretes volt és biztos vagyok benne, hogy ez hamarosan eredményben is megmutatkozik.

Felejtsük is el ezt a hétvégét, a bajnokság három hét múlva folytatódik Németországban, a kultikus Nordscheliefe-n.

Az elektromos FIA ETCR első fordulója sem sikerült jól magyar szempontból, de voltak biztató jelek. Michelisz Norbert itt is indult, nyert az elődöntőben, de a döntő futamban technikai hiba miatt nem tudott a rajtrácsra állni, csak a boxból indult. A futamát az ötödik helyen zárta jelentős hátrányban. Az elektromos sorozat két hét szünet után Törökországban folytatódik.

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

FIA WTCRFIA ETCRZengő MotorsportMichelisz NorbertDani Nagy #99 Attila Tassi

autosport

Read Previous

Balogh Bence – Öt futam, öt győzelem

Read Next

Magyarok a Targa Florio Historic versenyen