A Rallycross EB fantasztikus hétvégéje Nyirádon

Fantasztikus hangulat, remek rendezés és hatalmas nézőközönség mellett ünnepelhettük azt, hogy visszatért Magyarországra a Rallycross EB.

Izgalmas selejtezőket, elődöntőket és döntőket láthattunk a nyirádi katlanban, mely nem hazudtolta meg magát, komoly kihívás elé helyezte a pilótákat. De ezért szeretik a legtöbben ezt a pályát.

Sajnos a magyar siker, mint eredmény, elmaradt, nem jutott be egyik hazai pilóta sem az EuroRX1 és EuroRX3 döntőjében, mégis sikerként élhettük meg ezt a hétvégét, mert ez a rallycross ünnepe volt, és ránk irányult ezen a héten a világ rallycross rajongóinak figyelme. Kárai Tamás, Mózer Márk, ifj. Kiss László, Szíjj Zsolt Jolly és Répási Róbert is ott volt az elődöntőkben, jól versenyeztek, de nem sikerült a döntős részvételt kiharcolni. Ettől függetlenül minden magyar indulóra nagyon büszke vagyok!

Elismerésem külön a rendezőknek, Gyuris Orsinak, Kárai Motorsportnak, a Nyirád Racing Centernek, sportbíróknak, technikai szakembereknek, remek munkát végeztek. Remélem ez a jövőben még rangosabbá emeli az eseményt, és akár a VB-t is vendégül láthatjuk a jövőben. Erről a helyszínen a promóterrel már elkezdtük az egyeztetéseket, elmondhatom, elégedetten távoztak a versenyről.

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

Fotók. Red Bull Content Pool

autosport

Előző cikk

Kiss Norbi két győzelemmel kezdte az évet, vezeti a bajnokságot

Következő cikk

Hefler Róbert dobogón a BMW M2 Cup első hétvégéjén