Irány a Red Bull Ring!

Ausztriában folytatódik a Gyorsasági OB, a Red Bull Ringen az FIA CEZ Közép-Európa Zóna Kupa versenyeihez csatlakozik a magyar bajnokság. A hétvége során a TCR Eastern Europe és Swift Cup Europe mezőnye is összecsap.

A GT mezőnyében két magyar versenyzőnek szurkolhatunk, Sánta János egy Aston Martin volánja mögött, Bóta István pedig egy Mercedes AMG-vel méri össze erejét a nemzetközi mezőnnyel, mely 39 fős lesz. Mindketten indulnak az endurance futamon is.

A kupás Clio-k között a Hungaroringen nagyszerűen szereplő Lantos Szabolcs fog rajthoz állni, összesen 14 Clio vesz részt a versenyeken.

A TCR Eastern Europe-ban újra feltűnik az Unicorse Alfa Romeo-ja és a magyar fordulón már bemutatkozott Losonczy Levente fogja vezetni a Zsille Motorsport színeiben.

A Formula autós mezőny is hatalmas lesz az osztrák pályán, összesen 34-en fognak rajthoz állni, közöttük hazánkat Szabó Nicolas, Berta Benjamin, Kovács Ádám, Kovács Zénó és Magyar János fogja képviselni.

Végezetül, de nem utolsó sorban a Swift Cup Europe második hétvégéjét is a Red Bull Ringen rendezik, a 24 fős mezőnyben kilenc magyar versenyzővel. Az első hétvégén Bucsi Attila dominált, most is erre számítok. A nagyon fiatal pilóta ugyan pontokat nem szerezhet a nemzetközi értékelésben, hisz még nincs 16 éves, de a jó szereplést nem csak pontokban mérik!

Sok sikert kívánok mindenkinek!
Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

ESET Cup * Gyorsasági Szakág * Swift Cup Europe * TCR Eastern Europe

autosport

Előző cikk

Eddig az év versenye a váci

Következő cikk

Rallycross OB III. Rabócsiring szombat – Gégény Béla képei