Az év egyetlen murvás versenyével folytatódik a Magyar Országos Rally Bajnokság

Felkészülten várja a 28. Székesfehérvár-Veszprém Rallye szombati rajtját Turán Frici és Farnadi Ági a Volkswagen Polo GTI R5-tel. A raliidény egyetlen murvás versenyének központja a Veszprém Aréna lesz, a versenyzőknek a két nap alatt összesen 10 gyorsasági szakaszt és egy SuperSpecialt kell teljesíteniük.

„Nagyon szeretjük a murvás versenyeket, izgatottan várjuk a csütörtöki pályabejárást és a hétvégi kétnapos versenyt. Az elmúlt években mindig jó tempót tudtunk autózni ezeken a pályákon, tavaly a dobogó második fokára értünk fel. Remélem, ezt a teljesítményt az idei évben is sikerül megőriznünk, vagy még fokozni is tudjuk. Már túl vagyunk egy jó teszten, ahol új beállításokat is kipróbáltunk, optimistán várjuk a szombatot. A verseny előtti hivatalos teszten már nem indulunk, úgy érezzük, elég kilométer van a hátunk mögött, már csak az autó utolsó felkészítési fázisa zajlik. Sajnáljuk, hogy a következő versenyünk, a Vértes Rallye idén elmarad, így még inkább arra törekszünk, hogy a hosszabb szünet előtt itt kiautózzuk magunkból a maximumot” – mondja Turán Frici.

„Számomra ez mondhatni, hogy egy hazai verseny lesz, ugyanis ajkai születésű vagyok, Veszprém megyébe tulajdonképpen hazajárok, ami mindenképp egy plusz motiváció lesz nekem” – teszi hozzá Farnadi Ági.

„A pályákat elég jól ismerjük, de kisebb-nagyobb változások mindig előfordulnak. Én örülnék is, ha kicsit változatosabbak lennének a nyomvonalak, ugyanis az mindig izgalmasabbá tud tenni egy versenyt. Remélem, a friss beállításainkkal idén Kislődön is gyorsabban tudunk menni a tavalyinál és az időjárás és kedvezőbb lesz számunkra. Tavaly megviccelt minket az éjszakai eső, nehezen találtuk azokat a gumibeállításokat, amik minden felületre megfelelőek. Idén ugyan nagyon meleg ígérkezik, de egy sokkal stabilabb, kiszámíthatóbb képet fest az időjárás, ami előnyösebb. A csapat, az autó és mi is készen állunk, várjuk a szombat déli rajtot” – zárja Frici.

autosport

Előző cikk

A legnehezebb futam vár ránk ezen a hétvégén

Következő cikk

Jön a Székesfehérvár-Veszprém Rally