A drift verseny visszatér az FIA Motorsport Games-re!

2019 után az idei évben ismét megrendezésre kerül az FIA Motorsport Games, egy még nagyobb és izgalmasabb volumenű rendezvényként. Míg a debütáló évben összesen hat szakág versenyzői csaptak össze az olaszországi Vallelungában, addig az idei évben a szakágak száma tizenhétre bővül, a helyszín pedig az ikonikus Circuit de Paul Ricard versenypálya és környéke.

A drift egyike volt azon hat szakágnak, amelyek 2019-ben megalapozták az FIA Motorsport Games-t. A két napos versenyen mintegy 22 ország versenyzője mérte össze tudását embert próbáló körülmények között. Szoros küzdelemben végül az ukrán Dmitriy Illyuk nyerte el az aranyérmet.

Az idei év drift nevezési listáján már olyan nevekkel találkozhatunk, mint a litván Nicolass Bertans, a német Gerson Junginger vagy a georgiai Nodari Kodua. Lengyelország színeiben Jakub Przygoński fog küzdeni, míg a portugálokat João Vieira képviseli. A két napos drift verseny október 28-án, pénteken indul a Circuit de Paul Ricard Driving Centre-ben szabadedzéssel és kvalifikációval, ahonnan a 32 legjobb versenyző jut tovább a szombati döntőbe.

A résztvevő versenyzőnek érvényes licensszel kell rendelkeznie, minimum FIA International Grade D1 fokozatnak megfelelően. Minden ország csak egy versenyzőt nevezhet egy megadott kategóriában. A részvétel várható költsége a szervezők által megadott adatok alapján 2000-10.000 EUR.

Ha Te magad vagy ismerősöd szeretné összemérni tudását a Motorsport Games-en drift kategóriában, várjuk jelentkezéseteket 2022. augusztus 31-ig a palyazat@mnasz.hu e-mail címre. Az MNASZ 2022. szeptember 5-ig dönt arról, ki lesz a következő tagja a Magyar Autósport Válogatottnak!

Bővebb információ: international@mnasz.hu

#FIAMOTORSPORTGAMES

autosport

Előző cikk

Kovács Zénó a Magyar Autósport Válogatott pilótája

Következő cikk

Zákányi János – Vidécz Zsolt páros nyerte az Oroszlány Rally-t