Kárai Tamás és Mózer Attila az elődöntőkig jutott

Hosszú várakozás után bemutatkozott a Rallycross Világbajnokság mezőnye, elkezdődött az új korszak, már csak elektromos meghajtású autók küzdenek a VB címért. Az első fordulóra, Norvégiába 8 fős mezőny nevezett, sajnos nem volt ott az utóbbi évek VB-n szereplő magyar pilótája, Szabó Krisztián.

Számunkra így az EuroRX1 mezőnye volt az érdekesebb, hisz az Európa-bajnokságban több magyar is szerencsét próbált már idén, és a norvég versenyen is két pilótának szurkolhattunk. A hétvége már a harmadik fordulója az idei Európa-bajnokságnak.

Kárai Tamás a szombati napon az első futamát a harmadik helyen zárta, a “Heat 2”-ben pedig újfent harmadik lett. Vasárnap is jól szerepelt, második lett az elődöntő futamában, de pont lemaradt a döntőről.

Mózer Attila egy negyedik hellyel kezdte a szombati napot, majd a második futamát megnyerte. A vasárnapi elődöntős futamát harmadikként fejezte be, szintén lemaradt a döntőről.

Kárai 10 EB pontot szerzett, ezzel nyolcadik a bajnokságban. Mózer mögötte végzett, 9 pontot gyűjtött és a 17. helyen áll a tabellán.

Gratulálok az eredményekhez!
Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

Fotók: Red Bull Content Pool

autosport

Előző cikk

Zákányi János – Vidécz Zsolt páros nyerte az Oroszlány Rally-t

Következő cikk

Oroszlány Rally 2022 – Rally3 – Bitto Zsolt