Még több gokart az FIA Motorsport Games-en!

Az FIA Motorsport Games-en az idei évben kétségkívül az egyik főszereplő a gokartsport. A versenyzők összesen négy külön kategóriában mérhetik össze tudásukat: endurance, sprint junior, sprint senior és gokart szlalom.

Endurance kategóriában az MNASZ egy három fős csapatot nevezhet, melynek tagjai elmúltak 17 évesek és legalább egyikük lány. Minden csapat azonos körülmények között, ugyanolyan gokartokkal áll majd rajthoz. A 964 méter hosszú Circuit de Paul Ricard pálya gokart vonalvezetésén pénteken indul a verseny szabadedzéssel, majd időmérővel a szombat reggeli négyórás versenyt megelőzően. A résztvevőknek érvényes licensszel kell rendelkezniük. A részvétel várható költsége a szervezők által megadott adatok alapján 4950 EUR a csapat számára.

A sprint junior kategóriában 11-14 éves kor közötti versenyzők mérhetik össze tudásukat, akik érvényes ITG licensszel rendelkeznek. A verseny pénteken indul szabadedzéssel, amelyet három darab 10 km időmérő futam követ szombat délután és vasárnap reggel. A mindent eldöntő 25 km hosszúságú versenyre ezt követően kerül sor.

Az MNASZ egy versenyzőt nevezhet ebben a kategóriában. A részvétel várható költsége a szervezők által megadott adatok alapján 5,200 EUR.

A sprint senior versenyszámba a 14 éven felüli korosztály versenyzői nevezhetnek, érvényes ITF vagy ITE besorolású licensz birtokában. Ebben a kategóriában három darab 15 km hosszú időmérő futamot követően egy 30 km hosszúságú, mindent eldöntő verseny határozza meg, ki nyeri el az aranyérmet. Mindkét sprint kategóriában Kart Replublic kasztnival és IAME motorokkal felszerelt gokartokkal indulnak a versenyzők. Az MNASZ egy versenyzőt nevezhet ebben a kategóriában. A sprint senior kategória költsége a szervezők által megadott adatok alapján 5,200 EUR.

A gokart szlalom visszatérő versenyszám a rendezvényen, hisz egyike volt az FIA Motorsport Games-t megalapozó hat kategóriának. Idén is egy-egy fiú-lány csapat mérkőzik meg a szlalompályán elektromos gokartokkal, a 14-16 éves korosztályból. A csapat mindkét tagjának érvényes licensszel kell rendelkeznie. A gokart szlalom kategória költsége a szervezők által megadott adatok alapján 750 EUR.

Ha Te magad vagy ismerősöd szeretné összemérni tudását a Motorsport Games-en, várjuk jelentkezéseteket 2022. augusztus 31-ig a palyazat@mnasz.hu e-mail címre. Az MNASZ 2022. szeptember 5-ig dönt arról, ki lesz a következő tagja a Magyar Autósport Válogatottnak!

Bővebb információ: international@mnasz.hu

#FIAMotorsportGames

autosport

Előző cikk

Oroszlány Rally 2022 – Rally3 – Bitto Zsolt

Következő cikk

Rácz Geri lett a legjobb újonc a MINI CHALLENGE ötödik fordulójának záró futamán