A GT versenyzés újult erővel vesz részt az FIA Motorsport Games-en!

A GT kategória egyike volt az eredeti hat szakágnak, amelyek megalapozták az FIA Motorsport Games-t. Az idei évben a GT autókkal már három versenyszámban is találkozhatunk: GT, GT Sprint és Endurance. Az ikonikus Circuit de Paul Ricard pálya kiváló adottságokkal rendelkezik ehhez, az idei évben a Fanatec GT World Challenge Europe versenyén 54 Aston Martin, Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, McLaren, Mercedes-AMG és Lynx Ferrari 162 pilótája állt rajthoz Le Castellet-ben.

A GT kategóriában a korábbiakhoz hasonlóan egy két fős csapatot nevezhet az MNASZ, melynek egyik tagja FIA Silver, a másik versenyző pedig FIA Bronze kategória besorolásnak megfelelő licensszel kell rendelkezzen. Két 60 perces szabadedzést követ az időmérés, majd két 60 perces versennyel zárul a program. A részvétel várható költsége a szervezők által megadott adatok alapján 75.000-85.000 EUR.

A GT Sprint újonnan csatlakozik az idei évben, hazánkat egy pilóta képviselheti a versenyen. A versenyhétvége során két 30 perces szabadedzés, egy 20 perces időmérő és egy 60 perces sprint verseny dönt az aranyérem sorsáról. A részvétel várható költsége a szervezők által megadott adatok alapján 62.500 EUR.

Az Endurance versenyszám is idén debütál egyedülálló módon GT3 és LMP3 autók részvételével, így dupla éremszerzési lehetőséget kínál a kategória résztvevői számára. Egy minimum kettő, maximum három fős csapat képviselheti hazánkat, melynek tagjai legfeljebb egy FIA Platinum, egy FIA Silver és egy FIA Bronze kategória besorolású licensszel rendelkeznek. A csapatoknak két 60 perces szabadedzés, egy három 15 perces etapra osztott időmérő, valamint egy mindent eldöntő 150 perces verseny áll rendelkezésre, hogy elnyerjék az aranyérmet. A verseny során két kötelező boxkiállást kell teljesíteni, mindegyiket tankolással, kerék-és pilótacserével egybe kötve. A nevezési díj 13.500 EUR, a részvétel várható költségére a szervezők még nem rendelkeznek adatokkal.

Ha Te magad vagy ismerősöd szeretné összemérni tudását a Motorsport Games-en, várjuk jelentkezéseteket 2022. augusztus 31-ig a palyazat@mnasz.hu e-mail címre.

Az MNASZ 2022. szeptember 5-ig dönt arról, ki lesz a következő tagja a Magyar Autósport Válogatottnak!

Bővebb információ: international@mnasz.hu

#FIAMotorsportGames

autosport

Előző cikk

Rácz Gergő egyre jobban érzi magát az angol Mini Challenge bajnokságban

Következő cikk

Volentér Balázs tesztjéről beszélgetett az Eurosporton