Idén is visszatérnek a szimulátor versenyzők az FIA Motorsport Games-re!

A szimulátor versenyzők mezőnye volt az egyik legnépesebb a 2019-es Motorsport Games-en, a várakozások szerint ez az idei évben sem lesz másképp: mintegy 80 ország képviselőit várják ebbe a kategóriába. MNASZ hazánkból egy versenyzőt delegálhat a versenyszámba, hogy megküzdjön a világ legjobbjaival.

A verseny az idei évben a népszerű Asetto Corsa Competizione platformon, ugyanazon GT3-as autókkal zajlik, amelyek a GT, GT Sprint és Endurance kategóriában rajthoz állnak a Circuit de Paul Ricard pályán. Az Asetto Corsa Competizione sok éves fejlesztéseket követően izgalmas és valósághű versenyeket kínál a résztvevőknek és a nézőknek egyaránt.

A program október 27-én, csütörtökön kezdődik selejtezőkkel, ahonnan a 20 legjobb versenyző jut be a vasárnapi döntőbe. A résztvevők 16 éven felüli versenyzők lehetnek, a versenyzői licensz megléte nem feltétel. A nevezési díj 1.000 EUR, egyéb költségekről adatokat nem közöltek a szervezők.

Ha Te magad vagy ismerősöd szeretné összemérni tudását a Motorsport Games-en, várjuk jelentkezéseteket 2022. augusztus 31-ig a palyazat@mnasz.hu e-mail címre. Az MNASZ 2022. szeptember 5-ig dönt arról, ki lesz a következő tagja a Magyar Autósport Válogatottnak!

Bővebb információ: international@mnasz.hu

#FIAMotorsportGames

autosport

Előző cikk

Nagy Attila: Amikor elszálltunk a Barum Rallyn

Következő cikk

A második hazai pályán