Magyar himnusz szólt Berta Benjáminnak Vallelungában

A SOLUTION Racing Team fiatal pilótája nagyon elszántan készült az TopJet FX2000 Italian Trophy nyitóversenyére, amit végül kis szerencsével sikerült is megnyernie.

A jelen magyar formaautózás egyik legtehetségesebb versenyzőjének tartott Benjámin a győzelem mellé még a leggyorsabb kört is bezsebelte, tempójával pedig komoly fejtörést okozott a riválisoknak. A hétvége első versenye óriási közönség előtt zajlott Vallelungában, ahol a helyi motorsport őrültek egy sima rajtot láthattak a neon zöld-fekete színekben pompázó autó pilótájától, aki később aztán az egész versenyt is leuralta:

„Sikerült jól elrugaszkodnom, és már az első kanyarokban tapadtam a versenyt vezető Bernardo Pellegrinire és Paolo Brajnikra. Ők ketten folyamatosan és masszívan gyilkolták egymást, főleg Pellegrini volt elemében, aki egy vitatható manőverrel két kör után ki is ütötte a versenyből a vetélytársát. Én már ezt megelőzően korábban is éreztem, hogy mindkettő mellé be tudnék bújni, de inkább kivártam a megfelelő alkalmat, ami a baleset után gyorsan el is jött. A pálya utolsó harmadában a rendkívül agresszívan és a szabályokon túlmutatóan védekező Pellegrini mellé befékeztem az autóm, és szűkre vettem a kanyart.

Az előzésem után közvetlenül defektet kapott az olasz, és a safety car is érkezett Paolo mentése miatt. Az újraindítást így már én várhattam vezető pozícióból, és ez olyannyira jól sikerült, hogy tetemes előnyre tettem szert. Ezek után a futam további részében már csak saját magamra és az gumik óvására koncentráltam, ez pedig zökkenőmentesen működött, még a leggyorsabb kört is megfutottam. Ma egy könnyed győzelmet arattunk, amiben a szerencse keze is jócskán benne volt, ugyanakkor fontos leszögeznem, hogy önerőből is megvolt a sebességem ehhez. A sikernek nagyon örülök, fantasztikus érzés volt a magyar himnuszt hallgatni azon a pódiumon, ahol tegnap még Rubens Barichello Jorge Lorenzo álltak. Vasárnap még vár ránk egy verseny itt Vallelungában, amelyen nem szeretném a mainál alább adni, a cél ismételten a dobogó legmagasabb foka lesz!” – nyilatkozta boldogan és motiváltan Berta Beni.

Majd a vasárnapi zárófutamon összeszedett versenyzéssel a második helyen fejezte be a futamot. Ezzel a SOLUTION Racing Team pilótája lett a hétvége legeredményesebb versenyzője, és masszív előnyre tett szert a bajnokság második helyéért folytatott küzdelemben is, sőt, már a végső siker sem tűnik elérhetetlennek:

„A hétvége záróversenyén is sikerült a dobogóra állnom, ezzel pedig elértük a kitűzött célt, a lehető legtöbb pontot zsebeltük be Vallelungában. A második futamot a harmadik helyről indítottam, ahol jól kaptam el a rajtot, és a frissebb gumikon alaposan megkergettem a második helyen autózó Paolo Brajnikot. Számos alkalmam lett volna előzni, de ezúttal sokkal fontosabbnak tartottam, hogy kockázatvállalás nélkül szerezzünk sok pontot. Nem akartam semmiféle kétes kimenetelű dologba belemenni, így az első két versenyző mögött a saját tempóm autózva tartottam a pozícióm. Így zajlott ez hosszú körökön át, és már el is könyveltem magamnak a harmadik helyet, mikor az utolsó kör utolsó kanyarjában váratlan ajándékot kaptam.

Bernardo Pellegrini autója a célegyenes előtt lelassult, én pedig kikerülve őt végül a második lettem. A hétvégi 1-2-vel nagyon jó helyzetből várhatjuk az olasz bajnokság mugellói zárófordulóját, ahol egy kis szerencsével akár még a bajnoki címre is lehet esélyünk. Egyet megígérhetek, rajtam semmi sem fog múlni. Ezúttal is szeretném minden kedves szurkolómnak megköszönni a hétvégi támogatást, sok-sok erőt és motivációt nyerek az üzenetekből, kommentekből. Most egy kis pihenő következik, de aztán október közepén visszatérek a volán mögé!” – mondta el Berta Benjámin, akit a pódiumceremónián úgy ünnepelt az olasz közönség, mintha csak helyi illetőségű lett volna…

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Háfra Zsolt

autosport

Előző cikk

Losonczy Levente két olasz futammal hangolt a TCR Europe premierre

Következő cikk

Legendás pályán Kiss Norbert és a Révész Racing