Mads Østbergék nyerték a 2022-es Ózd Rallyt

Véget ért a 2022-es szezon utolsó előtti ORB fordulója, a szomorú végkifejlet ellenére a versenyről is szólni kell.

Egy rendkívül izgalmas és szoros futamot láthattunk az Ózd Rallyn. Hamar kiderült, hogy négy párosról fog szólni az abszolút első hely megszerzéséért folyó küzdelem.

A futamot a Vincze Ferenc – Németh Gergely páros kezdte a legjobban, majd a hatodik gyorsasági szakaszon az ERC-t megjárt Csomós Miklós – Nagy Attila kettős állt az élre 0,2 mp előnnyel.

Vinczéék a következő gyorson visszavették a vezetést 0,3 mp vezetéssel.

A nyolcadik szakaszon Mads Østberg – Patrik Barth ugrott előre, ugyan 10 mp-es büntetést kaptak még a harmadik szakaszon, ezt ledolgozták.

Csomósék behúzták az utolsó szakaszt, nagyon közel volt a győzelem, de végül 0,3-mp-el lemaradtak arról, Mads Østbergék nyerték a 2022-es Ózd Rallyt, továbbra is vezetik a bajnokságot.

Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt kettős ugyan többször is ott volt a dobogó közelében, végül a negyedik hellyel kellett megelégedniük.

Az ORC-ben jól kezdett Turi Tamás – Kerék István páros az új Toyota Yaris GR-rel, de technikai hibájuk volt, majd kiestek. Rongits Attila – Hannus Laszló kettős a verseny második felében az élre állt és nagy előnnyel győzött Hevesi Norbert – Lipóczky Dániel és Karsai Zsolt – Szilágyi Sándor kettősök előtt.

A Rally2-ben ifj.Fogarasi Attila – Toloczkó Péter sokáig vezetett, de kiestek a záró szakaszon. Kovács Gergő – Csák Alex páros nyert, több mint 20 mp-es előnnyel Krehlik Nándor – Kálna Tamás és Bencs Zoltán Péter – Bencs Gábor kettős előtt.

A Historic OB futamát Wirtmann Ferenc – Kerekes József páros nyerte másfél perces előnnyel, Nagy István – Tóth Tibor lett a második, Tóth-Gili Tamás – Aczél András pedig a harmadik.

Gratulálok mindenkinek!
Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

Eredmények: https://bit.ly/3CkmOmf

Fotók: Mads ØstbergCsomós Miklós – Nagy Attila – Skoda Fabia R5Vincze Ferenc

autosport

Előző cikk

Tragédiával zárult az Ózd Rally

Következő cikk

Kárai Tamás az ötödik helyen végzett az EuroRX1 bajnokságban