NLS kategória bajnok a Car Competition Racing Team

A Car Competition Racing Team versenyzőpárosának, Molnár Bendegúznak és Lengyel Ádámnak megadatott a lehetőség, hogy feltegyék az i-re a pontot a Nurburgring Langstrecken Serie nyolcadik fordulóján, azaz, hogy bebiztosítsák a bajnoki a címüket az SP3-as kategóriában.

A csapat magabiztosan érkezett a helyszínre, ám mindenki fejében ott motoszkált az a bizonyos „de mi van ha” mondat, ugyanis egy technikai sportnál bármi és bármikor előfordulhat. Az időmérőn vizes körülmények várták a srácokat, a cél egy-egy gyorskör teljesítése volt kockázat nélkül, hiszen egy 4 órás verseny nem a rajtpozíció fogja eldönteni a végkifejletet. A kategória 3. helyét sikerült megszerezni, ami nem a szezon legfényesebb eredménye volt, de ebben az esetben pont elég. A versenyt Lengyel Ádám kezdte, aki már az első körben átvette a kategória vezető helyét nagy csaták árán. Az autót a stintje végén az SP3-as kategória 2. helyén sikerült átadni, ugyanis más kategóriákban versenyző autók feltartották, amit a 2. helyen versenyző Renault Clio-s páros ki is használt és az élre törtek. Molnár Bendegúz ismét megmutatta mire képes, hiszen az autót át-véve pár körön belül felzárkózott a német párosra és a pályán, test-test elleni küzdelemben visszaszerezte a vezető helyet! Már több mint 20 másodperces előnyt autózott ki, amikoris a csapat az élő közvetítésen meglátta, hogy a Clio gumifalnak csapódott és a versenyt nem tudta folytatni. A 3. helyen autózó szintén Clio-val versenyző csapat eddigre már több mint 5 perces hátrányban volt, így egy fix, nyugodt tempóra volt szükség a verseny végéig. 1 órával a verseny vége előtt ismét Lengyel Ádám ült vissza, azonban a boxkiállás előtti utolsó pár kilométeren leszakadt az autó kipufogója. A csapat szuper munkát végzett, ugyanis kevesebb mint 6 perc alatt visszaszerelték a földön fekvő forró kipufogórendszert, így még mindig megnyugtató előnnyel folytathatták a versenyt a srácok.

4 óra verseny után ismételten győzelemmel zárt a Car Competition Racing Team az SP3-as kategóriában, ami egyben a magyar párosnak a kategória bajnoki címet is jelentette. Történelmi pillanat ez a magyar autósportnak, hiszen magyar csapat még soha nem szerzett bajnoki címet a VLN/NLS sorozatban. A srácok az abszolút értékelésben is előkelő helyen állnak, Molnár Bendegúz pedig a Junior értékelés 4. helyén áll.

autosport

Előző cikk

Idei legjobb magyar helyezés az FIA ERC szezonzáró futamán

Következő cikk

A féltengellyel szenvedtek