Hatalmas bulin jelentették be: Hideg Ádám újra gyári versenyző lesz

Hideg Ádámot szerződtette a világ egyik legnagyobb gokart gyártója, a Sodikart gyári csapatába. A HUMDA Academy 14 éves versenyzője idén második lett az OK Junior világbajnokságon, jövőre pedig a direkthajtású gokartversenyzés csúcsát képviselő OK-ban fog szerepelni az összes fontosabb versenyen. 

Több mint kilencszáz meghívott jelenétében ünnepelte a világ egyik legnagyobb gokart gyártója, a Sodikart, negyvenedik születésnapját. A hatalmas gálán élőben jelentkezett be két korábbi kiválóságuk, Pierre Gasly, a Forma–1-es Alpha Tauri versenyzője, valamint Jean-Éric Vergne, aki szintén megjárta a Forma–1-et, Forma–E-ben bajnokságot nyert, jelenleg pedig a Peugeot endurance világbajnoki csapatának tagja. 

Az est fő attrakciója azonban a 2023-as négy gyári versenyző bejelentése volt. Ketten OK-ban, ketten pedig KZ-ban fogják képviselni a Sodikartot az összes jelentős versenyen, így az FIA világ- és Európa-bajnokságon, a Champions of the Future-ön, valamint a WSK különböző sorozataiban. 

Hideg Ádám tavaly tavasszal került kapcsolatban a Sodikart gyári csapatával. Együtt küzdötték fel magukat az OK Junior kategória legjobb tíz versenyzője közé és szintén együtt szerezték meg a világbajnokság második helyét. 

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy második évben is a Sodikart gyári versenyzője lehetek – mondta Hideg Ádám. – Idén, Nathan Tye-jal ketten indultunk az OK Junior kategóriában és jövőre is együtt szereplünk az OK-ban. 

A születésnapi gála előtt megmutatták a gyárat, ami hihetetlenül nagy, napi negyven gokartot gyártanak, és jelenleg is bővítik, akkora a kereslet. Ha valaki volt már bérgokartozni, akkor nagy valószínűséggel vezetett már Sodikartot. 

Felejthetetlen élmény volt ezen a születésnapi bulin részt venni. A vendégek és a gyár összes dolgozója előtt jelentették be a gyári versenyzőket. Kihívtak minket a színpadra, hatalmas tapsot kaptunk. Nagyon jó este volt. Remélem, hogy az eredményeimmel jövőre is meg tudom hálálni a bizalmat.” 

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. támogatásával versenyző Hideg Ádám már idén bemutatkozik az OK kategóriában a WSK Final Cup két futamán november első felében. Ezt követően több teszten fog részt venni, majd januárban indul a versenyszezon a WSK Champions Cuppal. 

autosport

Előző cikk

Nyolcból öt kategóriában top10-es eredményt értek el a magyarok a Motorsport Gamesen

Következő cikk

Köszönöm a Magyar Csapatnak!