Az arany a legszebb, de azért az ezüst csak jól csillogna…

A Velenczei-Vánsza páros is egyike annak a három egységnek, akik közül fog kikerülni a 2022 magyar ralibajnoka a bajnokság ponttáblázatának állása alapján. Velenczei Ádámék akár bajnokok is lehetnek, hiszen a matematikai esélyük meg van még rá a Zemplén Rally előtt. A Topp-Cars Rally Team által felkészített SKODA Fabia Rally2 Evo versenyautójukkal idén minden futamon a dobogón locsolhatták a pezsgőt és a pilóta bízik abban, hogy elkerülik a defektek a hétvégén és a legjobbját fogja tudni majd autózni.

Hétvégén rendezik Szerencsen és környékén a ralibajnokság zárófutamát, a VIII. Zemplén Rally-t. Velenczei Ádám és navigátora, Vánsza Zsolt a bajnokság harmadik helyén áll a futam előtt. „Matematikailag még akár elsők is lehetnénk, de próbálunk a realitásoknál maradni…” – mondta Ádám az esélyekről. „Menni kell és kockáztatni! Bármi megtörténhet.”

Tavaly egy defekt állította meg a szécsényi születésű versenyzőt, előző évben egy szikla… „Igazából nincs sok jó élményem az elmúlt években erről a futamról, de próbálom ezeket elfelejteni és a pozitív dolgokra összepontosítunk!”

„Az évek során egyre jobban fekszenek ezek a csúszós pályák, de jobban szeretem az egyenletes tapadású szakaszokat, amikből itt nem sok található. Az előző versenyen tizedekre autóztunk egymáshoz képest, szerintem ezen a futamon nagyobbak lesznek a különbségek. Nehéz lesz! Igazából nagyon sok múlik a szerencsén. A murvás részen akkor is lehet defektet kapni, ha lassabban megy az ember, ha gyorsan, akkor még nagyobb rá az esély. Túl kell élni. A mádi szakasz is hasonlóan defektveszélyes. Ahogy mondtam korábban, bármi lehet!”

Ádám igazi autóversenyző, aki mindig nyerni szeretne: „Sok vesztenivalónk nincs, hiszen bármi történhet, a harmadik helyünk már megvan, de azért jobban mutat év végén egy ezüst helyezés!”

Izgalmas bajnokavatóra készül a hazai bajnokság, de valahogy még sincs akkora felhajtás körülötte. „Kicsit sajnálom, hogy kevesebb figyelmet kap újabban a rali, pedig most igazán izgalmas futam előtt állunk, hiszen tényleg, akár három csapat is lehet bajnok. Bízom benne, hogy sok néző lesz hétvégén és biztonságosan fognak tudni szurkolni a kedvenceiknek, akik egy nagyon tisztességes csatában fogják tudni eldönteni, ki is lesz az idei bajnok!”

A verseny központja és szervizparkja Szerencsen lesz a hétvégén. Szombaton három szakaszt kell teljesíteni, kétszer és vasárnap is hasonló lesz a program.

Kövesse csapatunkat a facebookon :

A csapat partnerei:
Metalvision Kft., Euroaszfalt Kft., SIVA Group, Közmű Alagút, Forvett, STRAVIA, AIR TRADING, Confidenza, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., PEDI-KES Kft., Szanve Kft., NORTH FORCE HUNGARY Kft., EFTECH, FLOW FUEL, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, Szirt BAU Kft., Gregor és Társai Nyomdaipari Kft., vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, RAPID-BETON, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem, ERDA SZOLG Kft., KatiTrans, Védelem 2000 Kft.

autosport

Előző cikk

A legnehezebb pályák jönnek

Következő cikk

Interjú a Híradó.hu oldalon