Az első helyről várja a bajnoki zárófutamot a Citroën Rally Team Hungary csapata

A Zemplén Rallyval befejeződik az idei ralibajnokság. Mads Østberg alkalmi navigátorral, a svéd Johan Johanssonnal vág neki a zárófutamnak. A Citroën C3 Rally2 pilótája vezeti a bajnoki táblázatot, de a pontok helyett a versenyre koncentrál a norvég versenyző. Tavaly megnyerte a futamot és mindent megtesz azért, hogy idén is így legyen és ezzel megszerezze csapatának a bajnoki győzelmet is.

A Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautóval idén minden alkalommal győzelemmel fejezte be a magyar bajnoki futamot Mads Østberg. A zempléni szezonzáró ismerős a csapat és a pilóta számára. „Nagyon jó emlékeim vannak tavalyról!” – emlékszik vissza az Európa-bajnoki futamgyőzelemre Mads. „Tetszenek ezek a pályák, nagyon várom, hogy újra versenyezhessek rajtuk. 

Megnéztem a tavalyi belső felvételeket és természetesen, ahogy mindig, most is nagyon odafigyelünk a pályabejárásra és próbáljuk a legpontosabb itinert felírni.”

Új navigátor szerepel a nevezési listán Mads neve mellett. „Patriknak a napokban született meg a kisfia. Otthon szeretett volna maradni a családjával, ami szerintem teljesen érthető. Johannal megnyertük az első közös versenyünket Mexikóban áprilisban. Jó vele versenyezni, tapasztalt navigátor, aki nagyon várja már ezt a magyar futamot.”

Az időjárás mindig befolyásoló tényező egy raliversenyen, de a csapat pilótája már annyiféle időjárási körülmény között versenyzett, hogy nem lehet meglepni semmivel sem. „Természetesen ilyen szép tájakon napsütésben a legszebbek a versenyautók és talán könnyebb a nézőknek is élvezni a versenyt, de mi jól érezzük magunkat esőben is az autóban.” – mondta nevetve a pilóta.

A másfeles szorzójú versenynek is örült, hiszen az előző, ózdi verseny szinte már sprintfutamnak számított. „A legutóbbi bajnoki futam nagyon rövid volt, most sokkal jobb ez a normál táv. Ha megérintek egy lassítót, több gyorsasági szakasz marad, kijavítani a hibám… :)”

A bajnoki címhez elég az első hét hely valamelyikén végeznie a csapatnak, de a pilóta maximalista: „Természetesen most sincs más célunk, mint megszerezni a győzelmet!”

A VIII. Zemplén Rally programja a pénteki átvételek után szombaton és vasárnap hat-hat gyorsasági szakaszt ír elő az ismert pályákon. Ezúttal Szerencs lesz a verseny központja és a szervizparkot is itt találják meg a ralirajongók.

A Citroën Rally Team Hungary szeretettel vár minden érdeklődőt a szervizben és a pályák mellett!

A magyar ralibajnokság állása hat futam után:

  1. Mads Østberg – Patrik Barth    Citroën Rally Team Hungary    Citroën C3 Rally2    200,4 pont
  2. Vincze Ferenc – Németh Gergely    Korda Racing    SKODA Fabia R5    187,5 pont
  3. Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt    Topp-Cars Rally Team    SKODA Fabia Rally2 Evo    172,5 pont

A csapat partnerei:

C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös

autosport

Előző cikk

Hideg Ádám Lonatóban zárja a szezont

Következő cikk

Megkoronázhatják az évet