Újra két Ladával támad a Green Motorsport

Két autóval indul a Zemplén Rally historic értékelésében a Green Motorsport. Plesz Márk és Dombai Szabolcs az ózdi kalandok után újjászületett Lada 2105-össel az E2-es kategória bajnoki címéért száll harcba. Szabó Krisztián és Szabó Kitti pedig egy megerősödött 2107-essel tér vissza. 

Nagy volt a sürgés-forgás a Green Motorsport műhelyében. Plesz Márk és Dombai Szabolcs Lada 2105-öse meglehetősen viseletesen tért haza az Ózd Rallyról, miután egy árokjárás során alaposan átalakul a hátulja. Zsírpapa csomagtartófedelét és hátsó szélvédőjét visszaadták, ebből új került a Ladára, mint ahogyan a jobb hátsó sárvédőből és a benzintankból is. Mivel a karosszéria munka egy kicsit elhúzódott, a sofőr, Plesz Márk maga fényezte le az új elemeket. 

A Lada 2105-ös így tökéletes állapotban várja a szezonzáró futamot. Szükség is lesz rá, hiszen Plesz Márk Tóth-Gili Tamással van szoros versenyben a historic E2 bajnoki címéért. 

„Inkább látványos, mint nagy volt a sérülés, de így is akadt vele munkánk – mondta Plesz Márk. – A lakatolás elhúzódott ezért nem tudtuk elvinni fényezőműhelybe, én csiszoltam napokig és fújtam le. A lényeg, hogy készen állunk a bajnoki döntőre. 

Tóth-Giliék egy kicsit előnyben vannak. Ahhoz, hogy bajnokok legyünk, nem elegendő, hogy megverjük őket, még közöttünk is kell lennie versenyzőnek. Emiatt nem is nagyon számolgatunk. Szeretnénk célba érni és ha lehet megnyerni a kategóriát. 

Nekem ez az első teljes évem historicban, tavaly mentem két tesztversenyt, előtte pedig amatőr bajnokságban indultam. Ha valaki az év elején azt mondja, hogy versenyben leszek a bajnoki címért, akkor biztos kinevettem volna. Minden megteszünk, hogy nyerjünk, de ha másodikok leszünk év végén, akkor sem dől össze a világ. 

Örülök neki, hogy újra indul Szabó Krisztián és Szabó Kitti a 2107-essel. Krisztián nekem a mentorom és példaképem. Érdemes lesz rá figyelni, mert új, erősebb motort kapott az autó és a futóművön is fejlesztettünk. Általában inkább a közönségnek szeret autózni, de azt mondta, most az eredményre megy. 

A két zöld Zsiguli mellett egy sárga is készült a műhelyünkben. Balunak is segítettünk, a napokban került bele a motor az autójába, ő is nagyon készül, szerintem erősebb lesz az E2-es kategória mint valaha. 

Zsírpapa ugyan most nem indul, de megígérte, hogy lejön a versenyre és szurkol nekünk is és Tóth-Giliéknek is, ami nagy megtiszteltetés, már csak ezért is össze kell kapnunk magunkat.”

A Green Motorsport együttműködő partnerei: Areus Zrt., Garrison Barber Shop, Kanyik Motorsport, Zsírpapa ezúttal nem karosszériaelemmel, csak szurkolással, valamint minden rally szurkoló.

autosport

Előző cikk

Csomós Mixi és Nagy Attila: Meg kell törni az átkot

Következő cikk

Tóth-Gili Tamás: Bajnoki döntő