Michelisz dobogó majd győzelem

MICHELISZ Norbert (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, portrait podium ambiance during the WTCR – Race of Bahrain 2022, 8th round of the 2022 FIA World Touring Car Cup, on the Bahrain International Circuit from November 10 to 12 in Sakhir, Bahrain – Photo Grégory Lenormand / DPPI

Nehezen indult, de végül magyar dobogóval és győzelemmel ért véget az FIA WTCR fordulója Bahrein-ben!

A Zengő Motorsport ezúttal két magyar pilótával állt rajthoz, és sokáig az sem volt biztos, hogy indulhatnak a versenyeken. Végül a második szabadedzésen már pályára gördült Nagy Dániel és a visszatérő Boldizs Bence.

Mindketten jól teljesítettek az időmérésen, ám a csapatvezető, Zengő Zoltán az autók megóvása érdekében csak a bokszból engedte indulni a két versenyzőt. Így is becsülettel helytálltak, és az első versenyen Nagy Dániel a 11., Boldizs Bence a 13. helyen ért célba. A második futamon is a bokszba hajtottak, de a versenyen hamar felértek a mezőnyre, Nagy Dani és Boldizs Bence óvatosan, az autókat egyben tartva támadtak és sikeresen jöttek előre a 10. és 11. helyekre. Tempójuk nagyon jó volt mindkét versenyen.

A Hyundai-ok ezen a hétvégén szélvész gyorsak, ez jól látható volt már az időmérésen. Michelisz Norbert első versenye arról szólt, hogy bajnoki esélyes csapattársát a célig kísérje. Ezt meg is tette, a második helyen intették le, ez Norbi idei legjobb eredménye eddig, de ezen hamar javított. A második futamon nem kellett a csapatutasítástól tartania, és megszerezte idei első győzelmét!

Tassi Attila végigküzdötte a futamokat a középmezőnyben, rengeteg koccanásban, lökdösődésben vett részt. Az első futamon kilencedik helyen ért célba. A második futamon sajnos kiállni kényszerült.

Még egy forduló vár az FIA WTCR mezőnyére, és ezzel véget ér egy éra, ahol a magyarok sok sikert értek el. Remélem lesz másik sorozat, ahol ezeket a sikereket folytathatják!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

Zengő MotorsportDani Nagy #99Bence BoldizsMichelisz NorbertAttila Tassi

autosport

Előző cikk

Raid of the Champions 2022

Következő cikk

Jönnek a téli versenyek