Mads Östberg nyert és Magyar bajnok 2022-ben

Nagyszerű hangulatú, jól megszervezett és lebonyolított versennyel zárult a Mercarius Rally1 országos bajnokság idei szezonja. A VIII. Zemplén Rally-n az ERC promóterének menedzsere is elégedett volt a látottakkal, reméljük, hogy ennek hamarosan meg is lesz az eredménye!

Köszönöm Koncz Zsófia miniszterhelyettesnek, hogy mindkét napon személyesen ellátogatott a versenyre és vasárnap átadta a díjakat a legjobbaknak. Köszönet Nyiri Tibor polgármester úrnak, hogy Szerencs városa kifogástalan módon látta vendégül a népes ralis mezőnyt!

Köszönet jár a rendezőknek és a szervezésben résztvevőknek a zökkenőmentes lebonyolításért, és külön köszönöm a kilátogató nézőknek is, hogy jó hangulatban, a rendezőkkel mindenben együttműködve élvezték ezt a kétnapos viadalt!

Ami a győzteseket illeti, történelmi futamnak lehettünk szemtanúi, hiszen a 2020-as WRC2-es világbajnok Mads Östberg, Johan Johansson navigátorral az oldalán győzött, és ezzel a hazai ralibajnokság történetének első külföldi abszolút bajnoka lett.

A magyar versenyzők ugyanakkor komoly küzdelemre késztették a norvég pilótát, a Csomós Miklós, Nagy Attila páros a powerstage-et megnyerve, csupán 2,7 másodperccel maradt el Östbergéktől, teljesítményükért jár a gratuláció nekik.

A Zemplén Rallyt a Vincze Ferenc, Németh Gergely duó zárta a harmadik helyen, ezzel az összetettben bebiztosította ezüstérmét.

Az ORC abszolút értékelését a Hevesi Norbert, Lipóczky Dániel páros nyerte, a bajnoki címet szerző Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs kettős előtt. A harmadik helyen a Szöllősi Roland, Kapás Attila páros érkezett.

Az ORB 2WD-ben és a Peugeot Kupában a Hangodi Bendegúz, Bunkoczi László kettős nyert, míg az ORC 2WD-t a Kovács Zoltán, Holló Barnabás duó nyerte.

A Rally2 versenyét szombaton teljesítették, itt az ifj.Fogarasi Attila, Toloczkó Péter páros győzött. Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt a negyedik helyen ért célba, de ez is elég volt, hogy megszerezzék a bajnoki címet.

A Rally3-ban a Zákányi János, Vidécz Zsolt kettős állhatott a dobogó tetejére.

A Historic OB értékelésében az ifj. Érdi Tibor, Csökő Zoltán duó hatalmas előnnyel nyert és lett magyar bajnok.

Gratulálok a győzteseknek, a célba érkezőknek, a szervezőknek! Méltó módon sikerült zárnunk a 2022-es bajnoki idényt!

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

Fotók: RSB Média, Sári Péter, MK Racing Photography, Kollár Sportfotó, Bitto Zsolt

autosport

Előző cikk

FIA Volunteers Weekend

Következő cikk

Zemplén Rally 2022 – Gajár Gyula képei