Láncszakadás sem akadályozta meg Molnár Martint, hogy elérje a célját

Kiváló teljesítménnyel zárta Molnár Martin a WSK Final Cup második futamát az olaszországi Lonatóban. A HUMDA Academy versenyzője az előfutamokon végig a top 10-ben szerepelt, a döntőben pedig annak ellenére verekedte fel magát a 14. helyre, hogy az elődöntőben láncszakadás miatt kiesett.

A szabadedzéseken változatos időjárási körülményekkel kellett megbirkóznia a résztvevőknek a gokartos OK-szezon utolsó jelentős versenyén, hiszen az eső hol esett, hol elállt. Az időmérő előtt egyetlen szárazpályás edzés alatt sikerült az Energy Corse csapatnak jó beállítást találnia. Ezzel Molnár Martin a 48 fős OK kategóriában a csoportja a 7. helyét érte el, összesítettben pedig a 13. helyet szerezte meg.

A három előfutam során kétszer 7., egyszer pedig 9. lett, amivel a 11. helyen jutott az elődöntőbe. Itt jól rajtolt, de a második körben elszakadt a lánca, amely a hátsó tengelyt hajtja, így fel kellett adnia a futamot. Ennek a döntőben csak a 21. helyről rajtolhatott. Itt igen harcias futamban, több komoly csatát vívva jött fel a 14. helyre.

Martin így pályafutása első két OK futamát a 16. és a 14. helyen fejezte be, amellyel felülmúlta a várakozásokat. Az Energy Corse csapata is maximálisan elégedett volt a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott versenyző teljesítményével.

„Ha valaki három héttel ezelőtt azt mondja, hogy az első két OK futamomon a 16. és 14. helyen végzek, akkor azonnal elfogadtam volna. Így azonban maradt bennem egy kis hiányérzet” – mondta Molnár Martin.

„Az időmérő futamom jól sikerült, az előfutamokban talán egy pici benn maradt. A 11. helyen jutottam az elődöntőbe, ahol szerettem volna a top 10-be kerülni, hogy minél jobb rajthelyem legyen a döntőre. A második körben azonban elszakadt a láncom. Ilyen a technikai sport. A döntőben így elég hátulról rajtoltam, de végül a 14. helyre sikerült feljönnöm. Nagyon sok tapasztalatot szereztem ezen a két versenyen, mindenképpen hasznos volt a kategóriaváltás, és nagyon bizakodva várom a januári szezonkezdést.”

Molnár Martin, OK eredmények

Résztvevők: 48
Időmérő csoport: 7.
Időmérő: 13.
A-B előfutam: 7. ➔ 7.
A-C előfutam: 7. ➔ 7.
A-D előfutam: 7. ➔ 9.
Előfutamok összesített: 11.
Elődöntő, A csoport: 6. ➔ 24.
Döntő előtti összesített: 21.
Döntő: 21. ➔ 14.    

autosport

Előző cikk

Hajóka Sportfotó – Zemplén Rally pódium képek

Következő cikk

Hatból hat győzelem a Citroënnel, bajnok a Citroën Rally Team Hungary csapata!