Visszatér az FIA ERC Magyarországra

Egy év kihagyás után újra Rally Európa-bajnoki (FIA ERC) futamot rendezhet Magyarország a Zempléni-hegységben és környékén október 6. és 8. között.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) péntek délután hozta nyilvánosságra az ERC 2023-as versenynaptárát, melyben a magyarországi verseny a sorozat zárófutamaként szerepel.

Tavaly sajnos egy hiba következményeként elveszítettük a futam megrendezésének lehetőségét az idei évre, de ezt kijavítottuk, a Zemplén Rally-n egy tökéletes versenyt rendeztünk, amellyel az FIA és a promóter is elégedett volt, mindent rendben találtak és háromszor annyi pontot kaptunk az eseményre, mint a tavalyira.

Azt, hogy ilyen hamar vissza tudtunk kerülni az ERC naptárába, óriási sportdiplomáciai sikernek éljük meg, és ez arra is bizonyíték, hogy az ERC, a promóter és az FIA is szeretné a naptárban látni a magyar futamot, ami a korábbi években is az egyik ékköve volt az Európa-bajnokságnak.

Mindent meg fogunk tenni azért, hogy méltó módon fogadjuk újra az ERC-viadalt Magyarországon. Szeretném ezúton is megköszönni, hogy a kandidáló versenyünket nemcsak a rendezők, hanem a nézők, a szurkolók részéről is mindenki odaadóan segítette. Bárhogyan is alakuljon a jövő, büszke vagyok erre az összefogásra és arra, hogy visszahoztuk az ERC-futamot Magyarországra.

Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

autosport

Előző cikk

Elnöki beszámoló

Következő cikk

Utolsó WTCR hétvége