Spanyol pályán versenyez Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior a hétvégén bemutatkozik a jövő évi FIA Karting Európa-bajnokság versenyhelyszínén. A spanyolországi Kartodromo Internacional Guerrero versenypálya lesz a fiatal magyar versenyző első nem olaszországi nemzetközi versenye a Parolin Racing Kartnál. Így a szokásosnál is motiváltabban néz a megmérettetés elé, amely igazán izgalmasnak ígérkezik minden induló számára.

A 2. LeCont Trophy egyfordulós verseny, a spanyolországi gokartszezon lezárása és az ehhez kapcsolódó ünnep szellemében született. A résztvevők egy olyan versenypályával ismerkedhetnek meg, amely jövőre ad otthont az FIA Karting Európa Bajnokság OK-OKJ első fordulójának 2023. március 23-26-án. Így tényleg kiemelt ez a hétvége a mezőny számára, a tapasztalatszerzés szempontjából is. A verseny nem titkolt célja a LeCont olasz gumigyártó cég termékeinek népszerűsítése is.

6 kategóriában, Mini, X30 Junior, X30, OKJ, OK és KZ kategóriákban állnak rajthoz a versenyzők, maximum 34 versenyző indulhat kategóriánként az International Kartodromo Lucas Guerrero gokartpályán. A közel 1500 méter hosszú, kifejezetten a gokartozás gyakorlására kialakított versenypálya kiválóan alkalmas a pilóták ügyességének tesztelésére. Nagyon technikás kanyarjai elengedhetetlenné teszik a jó vezetéstechnikát és az optimális gokart-beállítást a gyors haladáshoz. A pálya számos egyenesén magas fordulatszámmal kihasználható a motorok teljes ereje, teljesítménye, ezzel lehetővé téve a versenyzők számára a nagy sebesség élvezetét.

A spanyol versenypályát stratégiai és éghajlati szempontból kedvező helyzete miatt választották ki a versenyre. Valencia környékén még késő ősszel is gyakran jó és enyhe az időjárás, az évszakhoz képest magas a hőmérséklet. A nappalok azonban decemberben már itt is rövidülnek, így kategóriánként 34 főben maximalizálták az indulók számát. A pilóták pénteken a szabadedzésekkel kezdenek, szombaton kvalifikációval és a kategóriánkénti futamokkal folytatódik, majd vasárnap az elődöntőkkel és a döntőkkel zárul. Újdonság, hogy az OK és KZ2 leggyorsabb öt versenyzője a hagyományos időmérő edzés végén egy újabb versenyen méri össze tudását, amelynek célja a rajtpozíció végső megállapítása. Ehhez a LeCont egy speciális abroncskészletet biztosít a legjobbak számára.

–  Nagyon motiváltan állok rajthoz a hétvégi versenyen Spanyolországban. A legfőbb célom a jövő évi FIA versenyekre való felkészülés. Szeptember végétől már az OK Junior kategóriában versenyezek és számos részsikert tudhatok magaménak. A célom egyértelműen az volt, hogy minél hamarabb alkalmazkodjak az új körülményekhez, fejlődjek és fel tudjam venni a versenyt gyors ellenfeleimmel. Ez sikerült is, így nagyon büszke vagyok eddigi teljesítményemre, alig várom a következő szezont – hangsúlyozza Gender Tamás Junior, aki a következő versenyszezonban továbbra is a Parolin Racing Kart színeiben az OK Junior kategóriában áll rajthoz, leginkább WSK versenyeken, valamint az FIA Európa- és világbajnoki futamain. Mint mondta, célja továbbra is a konstans Top10-es eredmények elérése, az élmezőnybe való kerülés és néhány dobogós helyezés. Hozzátette: Hálás csapatának, a Parolin Racing Kartnak, coach-ának, Felice Tiene-nek, a FIT4Race-nek, valamint a HUMDA-nak a támogatásukért!

Élő eredmények a versenyről: http://www.apex-timing.com/live-timing/cronosystem/index.html

Élő közvetítések a versenyről:

·         Szombat: https://youtu.be/YCW19ReudYM

·         Vasárnap: https://youtu.be/DhaWtqR-L60

autosport

Előző cikk

Véget ért az FIA WTCR éra

Következő cikk

Zagyva Dorka: Nagyon hálásak vagyunk Berta Laci!