Vánsza Zsolt eddig csak jobbról figyelt, most a Mikulás Rallye-n megragadja a kormányt

A Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros az Országos Rallybajnokságban az abszolút harmadik helyen végzett év végén. A duó volt az egyetlen magyar egység, akik versenyt tudtak nyerni a szezonban. A decemberi Mikulás Rallye-n viszont fordul a kocka, a navigátor átül a bal oldalra, Ádám pedig a szervizben segíti Zsolt versenyzését.

Vánsza Zsolt navigátorként szerepelt egész szezonban Velenczei Ádám mellett, de korábban is vezetett versenyautót, és főként a murvás versenyeket preferálja, ezekből sajnos egyre kevesebb van a naptárban. A Mikulás Rallye ugyan nem része a bajnokságnak, de nagyon népszerű futam, most is hatvan fölötti van a nevezők száma. Zsolt már hagyományosan pilótaként résztvevője a veszprémi környékén megrendezendő futamnak és idén sincs ez másként.

„Nagyon jól éreztem magam egész évben Ádám mellett” – összegzi az évet a navigátor, vagyis most a pilóta. „Sosem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan lehet menni ezzel az autóval. Gyorsan mentünk, nyertünk is futamot, sajnálom, hogy nem lett meg a jobb eredmény, de jövőre még gyorsabbak leszünk”.

Ádám is egész évben azt nyilatkozta, hogy nagyon jó a hangulat az autóban. „Barátok vagyunk és ez érződik a versenyzésünkön. Annyira jó volt az egész év, olyan jó szezont tudhatunk magunk mögött, hogy azt hiszem, annak ellenére, hogy szerettünk volna előrébb végezni, mindketten elégedettek vagyunk, megérte a sok munkát! Mindig mosolyogva jöttünk be a szervizbe.”

„Remélem kicsit tudok gyorsulni a korábbi évhez képest. Nézegetem a belsőket és bízok benne, hogy javamra szolgál az, amit a jobb1-ből megélhettem. Láttam, hogy az autó mindenen átmegy és milyen kanyarsebességekre képes, most már csak el kell hinnem, hogy az én kezeim között is fogja ezt tudni. A nagyon tempós kanyarok voltak azok, amik nekem nem voltak az erősségeim, hiszen arra tesztelni is nehezebb. Sose hittem el, de most láttam, hogy a kocsi tudja…” – mondta a tesztek után Zsolt.

Szedő Csabi is régi motoros a csapatban sokszor ült már Ádám és sokszor Zsolt mellett is. ”Nagyon régi csapattag Csabi, sokat mentünk már együtt, vele is mindig jól érezzük magunkat. Ádám a szervizben fog majd segíteni. Tavaly mentünk utoljára, azóta csak a veszprémi teszten tudtam kicsit a kormány mögé ülni. Nyilván ez nagyon kevés. Szeretnénk jól érezni magunkat, de bízom benne, hogy tudok gyorsulni önmagamhoz képest.”

A Mikulás Rallye programjában összesen hat gyorsasági szakasz szerepel.
A versenyhivatalos honlapja: https://mikulasrally.hu

Kövesse csapatunkat a facebookon :

A csapat partnerei:
Metalvision Kft., Euroaszfalt Kft., SIVA Group, Közmű Alagút, Forvett, STRAVIA, AIR TRADING, Confidenza, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., PEDI-KES Kft., Szanve Kft., NORTH FORCE HUNGARY Kft., EFTECH, FLOW FUEL, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, Szirt BAU Kft., Gregor és Társai Nyomdaipari Kft., vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, RAPID-BETON, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem, ERDA SZOLG Kft., KatiTrans, Védelem 2000 Kft.

autosport

Előző cikk

Drift PRO kategória, elképesztő rekord – Cselőtei Patrik tizenöt évesen minden idők legfiatalabb bajnoka!

Következő cikk

A Bútor Róbert – Tagai Róbert páros nyerte a Mikulás Rally-t