WTCR és ETRC hétvégén a Hungaroringen

Ezt a hétvégét vártuk talán a legjobban a Hungaroring idei naptárában. Ugyan áprilisban szerettük volna látni a Túraautó Világkupa és a Kamion EB ádáz csatáit, de az, hogy a koronavírus válság által megtépázott idei autósport naptárba mégis befért és a hétvégén megrendezésre kerülhet a Super Racing Festival, az sportdiplomáciai siker. Az egyik szemünk mégis sír, hisz zárt kapuk mögött zajlik majd az esemény. Szerencsére minden futamot tudunk élőben követni, hisz közvetítik.

A Kamion EB idén csak három versenyhétvégét tartalmaz, így minden egyes futamnak, minden egyes pontnak hatalmas jelentősége lesz a végelszámoláskor. Kiss Norbi új csapatával, a Revesz Truck Racing Team-el jól áll, második a bajnokságban. Egy erős hazai hétvégével kiépíthet egy akkora előnyt, mely kitarthat a bajnokság végéig.

A Túraautó Világkupa negyedik állomása lesz a magyar hétvége. A BOP viták miatt forr a levegő a bajnokság körül, de bizakodva várom a hétvégét. Ugyan pontokban nem látszott, de Szlovákia után erősen érkezik Michelisz Norbert a Hyundai-al, Tassi Attila tempója kitűnő idén, szintén a dobogóra lehet esélyes, és a Zengő Motorsport magyar pilótáitól is jó eredményt várok. Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor ezt a pályát kiválóan ismeri és a Cupra versenyképes csomagot rakott össze, sok pontra számítok tőlük.

A hétvége során összesen hét versenyen izgulhatunk a magyar pilótákért! Sok sikert kívánok mindannyiuknak!

Hajrá Magyarok!

Oláh Gyárfás
MNASZ elnök

Ezt a hétvégét vártuk talán a legjobban a Hungaroring idei naptárában. Ugyan áprilisban szerettük volna látni a Túraautó…

Közzétette: Oláh Gyárfás – 2020. október 14., szerda

autosport

Előző cikk

Vértes Rally galéria Gajár Gyulától

Következő cikk

Molnár Martin győzött Kecskeméten