Fantasztikus hétvége a Hungaroringen

Egy érzelmi hullámvasút és egy autósport ünnep is volt egyben a hétvégén a Hungaroringen. A Super Racing Festival-on minden kategóriában volt magyar induló, egyszerre három FIA kiemelt sorozat küzdött meg a magyar szurkolók előtt, akik nagyszerű hangulatot varázsoltak a pályára.

Kiss Norbi egyértelműen uralja a Kamion EB-t, köszönhetően a kvalitásainak és a mögötte álló csapatnak, akik ezen a hétvégén csodát tettek. Újjáépítették a piros kamiont, mely főnix madárként éledt újjá, vasárnap letarolta a mezőnyt. Norbi ezzel a fantasztikus hétvégével, három győzelemmel tovább növelte előnyét a bajnokságban.

A FIA WTCR Túraautó-Világkupa versenyei magyar szempontból felemásan sikerültek. Sajnos sem Nagy Dani, sem Tassi Attila nem tudott az élmezőnnyel küzdeni. Daninak hihetetlenül peches hétvégéje volt, előbb egy műszaki hiba miatti baleset hátráltatta, majd a versenyeken már az első körökben kilökték. A Zengő Motorsport azonban örülhetett a második verseny után, Huff egy második helyet szállított a magyar csapatnak. Dani a hétvége után a 16. a bajnokságban.

Tassi Attila egész hétvégén nem találta a tempót a csapattársával együtt, nem tudtak alkalmazkodni az újabb keverékű gumikhoz. Tassi Attila a bajnokság 17. helyén várja a folytatást.

Michelisz Norbi dupla hétvégéje nehézre sikerült. A WTCR-ben a második versenyen a negyedik hely viszont sok pontot hozott, de továbbra sem ott van a mezőnyben ahol megszoktuk. A magyar hétvége után a 11. a tabellán.

Az FIA ETCR Elektromos Túraautó Kupában a döntő futamában negyedik lett és jelenleg a kilencedik bajnokságban. Látható, idén már a GT versenyzés világából érkező tapasztalt pilótákkal nem könnyű felvenni a versenyt, de hiszem, hogy sikerülni fog.

Köszönöm a rengeteg szurkolónak, hogy kilátogatott a hétvégére, köszönöm a szervezőknek, munkatársaimnak a remek munkát!
Oláh Gyárfás
MNASZ Elnök

Kiss NorbiFIA WTCRGoodyear FIA European Truck Racing ChampionshipZengő MotorsportMichelisz NorbertHungaroringDani Nagy #99Attila TassiFIA ETCR

autosport

Előző cikk

Lengyelországban folytatódik a Rally EB

Következő cikk

Újabb NES500 siker